Online inkomen generen met een affiliate site

Geplaatst op 14-03-2022

Online inkomen generen is op verschillende manieren mogelijk. Over het algemeen kan worden gesteld dat online inkomen genereren het beste werkt wanneer u over een eigen website beschikt. Zo kunt u geld verdienen op basis van affiliate marketing via uw eigen affiliate website.

Voor een eigen affiliate website is het nodig dat u een webhosting pakket afsluiten en een passende domeinnaam registreert. Voor een webhosting pakket en een domeinnaam zult u ieder jaar moeten betalen. Deze kosten zijn over het algemeen niet heel hoog. Eventueel kunt u de domeinnaam en de webhosting bij verschillende providers onderbrengen als dat voordelig is. Deze zijn aan elkaar te koppelen, zelfs wanneer de domeinregistratie en de webhosting bij verschillende partijen zijn ondergebracht.

Daarnaast is het verstandig om een PHP script te gebruiken voor uw affiliate site, anders zal het veel werk zijn om nieuwe producten toe te voegen en om de website te onderhouden. Via het affiliate script van Vrolijk Internet Services kunt u op een gebruikersvriendelijke wijze producten zowel handmatig invoeren als geautomatiseerd toevoegen binnen uw affiliate webwinkel.

Wanneer u de PHP bestanden van het affiliate script op uw webhosting pakket plaatst, zult u vervolgens het installatieprogramma kunnen starten. Tijdens de installatie kunt u een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen waarmee u vervolgens zult kunnen inloggen binnen het beheerpaneel van uw affiliate site. Binnen dit beheerpaneel kan het uiterlijk van uw affiliate shop worden gewijzigd op een manier waarvoor nauwelijks technische kennis van websites maken nodig is.

Binnen het beheerpaneel kunt u een rubriekindeling aanmaken en datafeeds van diverse affiliate netwerken koppelen aan uw rubrieken. Zo kunt u de rubrieken van uw affiliate shop zodanig vullen dat de producten geautomatiseerd worden toegevoegd. Door de datafeeds periodiek opnieuw op te halen en te verwerken blijft de productinformatie binnen uw affiliate webwinkel actueel. U kunt toegang tot dergelijke datafeeds krijgen door u aan te melden bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker.